Select Page

Een ‘oud Volkswagenbusje’ voor de kinderen van de dagkliniek

Een ‘oud Volkswagenbusje’ voor de kinderen van de dagkliniek

Op de afdeling pediatrie van het dagziekenhuis van AZ Monica werd een replica van een  ‘oude Volkswagenbus’ ingehuldigd. Het is een speeltuig voor kinderen.

Deze middag werd een speeltoestel in de vorm van een oud Volkswagenbusje cadeau gedaan aan de pediatrie-afdeling van het dagziekenhuis AZ Monica. In deze educatieve en interactieve bus met verschillende spelmodules kunnen kinderen allerlei spelletjes doen. Het speeltuig is een schenking van Hope Benefiet, opgericht door Rupert Suply om fondsen voor kankerbestrijding in te zamelen. Ruper Suply is zelf veel te vroeg overleden aan kanker maar de mensen rondom hem hebben zijn inzet overgenomen. De focus van de vereniging werd iets breder. Michaël Van der Voort geeft meer uitleg: “We willen nu onze aandacht richten op het bij elkaar brengen van zieke en niet zieke kinderen. Daarvoor hebben we twee educatieve speeltuigen ontworpen: ‘Hope on Wheels’ zoals je het hier ziet en ‘Hope Tower’ voor kleinere plaatsen. Bedoeling is dat ouders hun niet zieke kinderen mee op bezoek kunnen brengen en de kinderen samen spelen. Of dat een kind dat op consultatie komt, zich iets meer op zijn gemak zou voelen.

School wandelt geld bij elkaar

Dat het speeltuig op een VW-busje lijkt, komt omdat een van de laatste foto’s van Rupert is genomen achter het stuur van zo’n wagen. Het hele tuig kost 10000 euro. Dat bedrag heeft basisschool Sint Lutgardis uit Schilde bijeen gewandeld. Directeur Eddy Smedts vertelt: “Het sponsorgeld van onze voettocht tijdens de Vasten vorig jaar hebben we aan Hope Benefiet geschonken. Lewis, zoontje van Rupert, gaat bij ons naar school. We mochten zelf een ziekenhuis aanwijzen. En dat werd Monica want vele mensen uit Schilde die medische hulp nodig hebben, komen naar hier.” Bonny Van den Bergh, partner van de overleden Rupert, merkt op dat dit het 5de busje is dat de vereniging schenkt: “We zien dat het aanslaat. Kinderen spelen in het busje. De drempel van het ziekenhuis wordt zo verlaagd.” Michaël van den Bergh voegt er nog aan toe: “Jaarlijks hebben we een benefiet sporttoernooi in Mortsel waarop meer dan 1000 mensen naartoe komen. Volleybal voor de ouders en tal van activiteiten voor de kinderen.”

En dan mogen Lewis, Maxime en Matteo het busje inspelen. Communicatieverantwoordelijke Lieve Dierickx, is tevreden: “Dank zij Hope Benefiet kunnen we ook aandacht geven aan zaken die niet louter medisch zijn gebonden.”

Foto boven: Het busje wordt in ontvangst genomen door de pediaters en de technische directeur van AZ Monica

Foto onder: Lewis, Maxime en Matteo spelen het busje in

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *