Select Page

“Die stoepen lijken wel klein Zwitserland”

“Die stoepen lijken wel klein Zwitserland”

De Victor De Langhestraat kreeg een nieuw wegdek. En dat wekte bij een aantal straatbewoners enige verwondering op.

De bestratingswerken in de Victor De Langhestraat werden in buurtkrantje ‘t Vliegerke vermeld met een vraagteken. In de rubriek ‘De Buurtreporter’ stond: Het wegdek van de straat wordt vernieuwd. Dat zorgt echter voor wat gefronste wenkbrauwen bij de bewoners: “Dat wegdek was toch niet zo slecht? Maar de stoepen daarentegen lijken op klein Zwitserland. Waarom worden die dan niet aangepakt?” Een mening die werd gedeeld door Bruno Liègeois, hij kroop in de pen en schreef naar de dienst Wijkoverleg: “De straat en de goten , daar was niks mis mee. Uitgezonderd een beetje verschil in asfaltkleuren en wat ribbeltjes langs de herstellingen. De voetpaden in orde brengen, dat heeft een grotere prioriteit. Blijkbaar worden straatcontroles uitgevoerd vanop een comfortabel  zitje  vanuit een auto. Wandel  maar eens met een rollator of buggy in onze straat over het voetpad.”

Liègeois kreeg een antwoord terug.  Anke Van Geertruyden  van het wijkoverleg district Deurne schreef: “De heraanleg van de voetpaden zit niet in de planning. Het vernieuwen van voetpaden is jammer genoeg veel kostelijker dan enkel een toplaag. Het is uiteraard niet de bedoeling om goede toplagen te vernieuwen. In uw straat zijn er op een aantal plekken inbreuken of openstaande voegen die hersteld moesten worden.”

Bruno Liègeois was niet helemaal tevreden met het antwoord en zocht zelf wat dieper. Liègeois: “De stad Antwerpen werkt met raamcontracten. Er is er een voor de rijwegen en een voor de trottoirs. De werken worden door twee verschillende aannemers uitgevoerd, als ik mij niet vergis is dat respectievelijk Willems en Verbruggen. De lijsten van werkzaamheden worden apart van elkaar opgesteld door ambtenaren en bekrachtigd door de politiek.” En daar wringt volgens Liègois het schoentje: “Bij het opstellen van de lijsten van de werkzaamheden wordt er niet gekeken naar het totaalplaatje. Waardoor je situaties krijgt zoals in onze straat waar de stoepen er slechter aan toe zijn dan het wegdek maar de rijweg als eerste wordt aangepakt. Als straks ook de beslissing zou vallen om de trottoirs opnieuw aan te leggen, wordt er gemorreld aan de goten en dat kan dan weer het asfalt beschadigen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)