Select Page

Groen Deurne vraagt alternatief voor geschrapte bus 31

Groen Deurne vraagt alternatief voor geschrapte bus 31

De fractie van Groen Deurne vraagt in de districtsraad een alternatief voor de geschrapte buslijn 31. Anderhalf jaar geleden werd deze bus afgeschaft en sindsdien blijven de wijken Waasdonk, Langbaanvelden, Drakenhof en Unitas in Deurne niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

De herinvoering van de geschrapte bus is volgens districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) geen optie voor De Lijn, ondanks de petities van Groen en ook van buurtbewoners. De buren van de Leon Stampelaan en George Ivanowlaan overhandigden begin december 300 handtekeningen aan het districtsbestuur. De groene partij verzamelden vorig jaar 1.360 handtekeningen en eerder circuleerde ook een petitie in de buurt Langbaanvelden. “Er wordt geen rekening gehouden met ouderen of gezinnen met jonge kinderen die meer dan een kilometer moeten stappen naar de dichtstbijzijnde tramhalte. Zo raken oudere mensen geïsoleerd”, betreurt districtsraadslid Chirinos.

Via een motie die morgen op de districtsraad zal worden voorgelegd vraagt Groen aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen om bij De Lijn aan te dringen op een volwaardig alternatief voor bus 31. Indien deze vraag wordt geweigerd, wil de groene fractie dat het stadsbestuur zelf op zoek gaat naar oplossingen voor vervoer op maat in de wijken in samenwerking met partners, zoals het Zorgbedrijf Antwerpen.

“Iedere wijk in onze stad moet vlot bereikbaar zijn met openbaar vervoer, zeker in het kader van de noodzakelijke modal shift, willen we de klimaatdoelstellingen halen”, voegt Elke Van Severen, fractieleidster van Groen, toe. “We willen de blinde vlekken in het aanbod van het openbaar vervoer nogmaals op tafel te leggen. Met de inkorting van trams 8 en 24 stellen we vast dat het mobiliteitsaanbod in Deurne achteruit gaat”, besluit Chirinos.

Foto: een werkloze bushalte op de Drakenhoflaan

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)