Select Page

Verkeerssituatie in Deurne Noord is gevaarlijk

Verkeerssituatie in Deurne Noord is gevaarlijk

De verkeerssituatie in Deurne Noord is gevaarlijk. Dat vinden ook districtsraadsleden Arbër Halili (Groen) en Elke Van Severen (Groen). Zij stelden enkele vragen aan Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester en bevoegd voor de mobiliteit.

Elke Van Severen: “Hardrijden en straatracen hebben een sterke impact op de (verkeers)leefbaarheid, in het bijzonder in Deurne-Noord waar smalle maar lange en rechtlijnige straten vaak niet zijn ingericht met remmers of fietspaden. Omdat ook handhaving nog steeds ontbreekt, heeft de inrichting van een zone 30 weinig effect. Bewoners uit o. m. De Francqueslei, Van Heetveldelei en Van Deynsestraat maakten veelvuldige meldingen van de verkeersonveiligheid of vroegen snelheidsmetingen aan.” De twee districtsraadsleden wilden dan ook graag weten wat de resultaten van de metingen waren en welke verkeersremmende maatregelen zullen worden genomen. Ze wilden eveneens weten welke langetermijnvisie het districtscollege over de verkeerscirculatie in deze zone heeft.

De groene districtsraadsleden kregen als antwoord dat in de Van Deynsestraat metingen hebben uitgewezen dat er te snel gereden wordt en dat het district verkeersremmers zoals buskussens wil plaatsen en ook wil bekijken of de zone tussen de Bisschoppenhoflaan, Lakborslei, de Ten Eekhovelei en de Gryspeerstraat als woonerf kan worden ingericht. Elke Van Severen is tevreden maar denkt aan de andere straten in Deurne. Ze besluit: “Verkeersveiligheid moet een absolute prioriteit zijn voor heel Deurne.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)