Select Page

Kunst als Kracht, editie Deurne

Kunst als Kracht, editie Deurne

Kunst als Kracht is een creatief hersteltraject na kanker. Samen met een beeldend kunstenaar en lotgenoten maakt de deelnemer een kunstwerk. Ervaring is niet nodig: dit is ook geschikt voor mensen die nog nooit hebben getekend of ‘gekunst’. De kracht van kunst kan helen.

Kunst als Kracht is een artistiek traject voor iedereen die in aanraking is gekomen met kanker. Gedurende 7 weken werken de deelnemers aan een kunstwerk, zonder druk, zonder verwachtingen. Het traject in Deurne wordt begeleid door Naïma Aouni die de deelnemers met raad en daad bijstaat zonder les te geven of  de focus te leggen op techniek.

Het is geen tekenles of creatieve therapiesessie, maar eerder een zoektocht naar rust en een manier om gevoelens en gedachten te uiten door middel van kunst. Tijdens de sessies komt de deelnemer in contact met lotgenoten. Het creatief proces heeft een positief effect op de geest. Door de confrontatie aan te gaan met zichzelf herwint de deelnemer het zelfvertrouwen dat een flinke deuk heeft gekregen. Op het einde is er een tentoonstelling.

Praktisch: De volgende Kunst als Kracht vindt plaats in het district Deurne. Zeven opeenvolgende dinsdagen van 13u tot 16u. Start: dinsdag 5 november. Einde: dinsdag 17 december. Locatie: Districthuis Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1 te Deurne. Kost: 91 euro voor de hele reeks. In schijven betalen, sociaal tarief, andere regelingen, … is bespreekbaar. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsbericht + wat nuttige informatie.

Inschrijven: https://www.oudwijzer.be/kunst-als-kracht-in-deurne/

Foto onder: The Imbalance of Black Bile, zelfportret van Naïma Aouni.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)