Select Page

Rivierenhof wordt in de schemering een feeërieke plek vol magie

Rivierenhof wordt in de schemering een feeërieke plek vol magie

Het meest feeërieke evenement in Deurne is zonder twijfel De Grote Schijn. Vandaag start in het Rivierenhof de tweede editie.

Gisteren werd in het Rivierenhof de aftrap gegeven voor een nieuwe uitgave van De Grote Schijn, een audiovisueel spektakel in een nachtelijk park. Het idee is drie jaar geleden ontsproten aan de creatieve breinen van Christophe Van Hostauijen en Piet Winten. Eigenlijk is het een magische avondwandeling vol zinnenprikkelende ontmoetingen. Provinciaal gedeputeerde voor groendomeinen Jan De Haes (N-VA) mocht het lintje, in dit geval een klimopslinger, doorknippen. En ook directeur van het Rivierenhof Peter Verdyck kwam aan het woord. Hij citeerde Roald Dahl: “A little magic can take you a long way.”

Creatief producent Christophe Van Hostauijen vatte het opzet van De Grote Schijn nog eens samen: “Het is een show maar dan helemaal anders. Het is geen lichtfestival of geen verzameling van aparte installaties. Het is wel een geheel, een eigenzinnige wereld met klank, kleur en geur die iedereen voor zichzelf mag interpreteren. Het hele park, met de weersomstandigheden inbegrepen, maakt deel uit van het verhaal. Het is minder Efteling maar meer Alice in Wonderland. Je hoeft er alleen doorheen te wandelen.”

Misschien is De Grote Schijn toch wel beide, want het Rivierenhof is zo feeëriek dat de sfeer van kabouters, trollen en elfen nooit veraf is. Op andere momenten dan weer presenteren de bomen zich zelf als majestueuze natuurwezens.

Info: www.degroteschijn.be Van 25/10 tem 11/11. OLT, Rivierenhof in Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)