Select Page

Vrouwen oefenen om te gaan lopen in Istanbul

Vrouwen oefenen om te gaan lopen in Istanbul

Zaterdagochtend stonden aan AZ Monica een groep vrouwen klaar om gezamenlijk te gaan joggen in Park Groot Schijn. Hun doel is om deel te nemen aan de ‘10K Lotgenotenrace’ in Istanbul. Wat de vrouwen bindt is hun strijd tegen borstkanker.

Communicatieverantwoordelijke Lieve Dierickx geeft graag wat uitleg bij deze activiteit: “Sinds enkele weken trainen (ex)kankerpatiënten om tegen 5 april 2020 10km te lopen in Istanbul. De vrouwen staan er niet alleen voor. Ze krijgen een omkadering van onze diëtisten, psychologen, kinesisten en specialisten. Bovendien hebben alle deelnemers een buddy toegewezen gekregen. Dat zijn allemaal mensen die in het ziekenhuis werken. Zo lopen één van onze apothekers die de chemo maakt, onze oncoloog en onco kinesisten mee, maar evengoed andere geëngageerde medewerkers die niet onmiddellijk betrokken zijn met oncologie of kanker.”

Specifieke groepstrainingen op zaterdagochtend, duo-trainingen tijdens de week, expertise en begeleiding van de diëtisten, psychologen, kinesisten en specialisten moet ervoor zorgen dat de deelnemers met z’n allen in Istanbul de eindmeet halen. Dat de (ex)patiënten werden uitgedaagd heeft nog een onderliggende reden. Dierickx: “Sport heeft een positief effect op de levenskwaliteit van deze vrouwen. Het verkleint het risico op herval en rekent af met het vermoeidheidsgevoelen.”

(Foto: AZ Monica)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)