Select Page

Koninklijke Deurne Spartans Baseball & Softball Club is kampioen van België

Koninklijke Deurne Spartans Baseball & Softball Club is kampioen van België

This so Sweep:  Sterk Deurne Spartans wint de best-of-five Series met 3-0 tegen Borgerhout Squirrels, en is voor de 4de keer in 5 jaar opnieuw  Baseball-Kampioen van België!

Na 2 sterke wedstrijden vorige week, waarin Spartans zich duidelijk de meerdere toonde van Borgerhout Squirrels, en met een 2-0 stand in de Series op zak waren de Spartanen erop gebrand de klus zo snel mogelijk te klaren.

 Op zaterdag bleek door de hevige regenval het terrein van Borgerhout onbespeelbaar zodat Game 3 noodgedwongen een dag uitgesteld moest worden. Zondag moest het dus gebeuren!

 De wedstrijd begon net als vorige week met een sterk Spartans en een ietwat nerveus Borgerhout. Spartans zat meteen goed in de wedstrijd en ontwikkelde stevige druk op Borgerhout-starter Graham Fisher ( 2 strike outs ). 4 Base-on-balls, 1 hit en 2 errors van de verdediging zette meteen een 0-3 voorsprong op het bord voor Spartans. Dat verhoogde uiteraard alleen nog maar de druk op een geplaagd Borgerhout. In inning 2 sloeg Spartans 3 hits wat ook nog eens een duidelijke 0-4 op de tabel zette.

Aan de andere kant stond een ijzersterke Anderson Gerdel ( 9 strike outs ) op de heuvel die vastbesloten was de titel opnieuw naar Deurne te brengen. Met een foutloze prestatie tot in de zesde inning, waarin hij pas zijn eerste van slechts 3 hits incasseerde, hield hij de nochtans sterke Borgerhoutse slagmachine in bedwang.

De derde inning zag Mathias Group ( 0 strike outs ) op de heuvel voor Borgerhout. De wissel zag de Squirrels nu wat meer controle krijgen over de wedstrijd die vervolgens helemaal in het slot viel. Ondanks toch nog enkele mogelijkheden kwamen de Spartanen niet meer tot scoren terwijl Anderson Gerdel nog steeds de druk op de ketel van de Borgerhout-aanval hield.

Met een 0-4 op het scoreblad vorderde de wedstrijd zo gestaag naar de negende inning. Een snelle out gevolgd door een hit van Leonel Reina Viant die vervolgens met een steal naar tweede base vorderde, zette opnieuw een loper in scorepositie voor Spartans.

Een tweede out gevolgd door een nieuwe hit, dit keer van David Ochoa Blanco, die in de hele Series uitstekend aan slag bleek, betekende de 0-5 en kon ook op de tribunes bij de Spartaanse Horde stilaan het kampioenenfeestje ingezet worden.

In de laatste slagbeurt voor Borgerhout zorgde Anderson voor 2 snelle outs, incasseerde nog een hit maar besloot de wedstrijd op passende wijze met zijn negende strikeout.

De tweede back-to-back titel (na 2015/2016) voor de fiere Spartanen en ook de vierde in vijf seizoenen!

Een Spartans dat na een matige start van de competitie een sterke reeks van 14 overwinningen op rij neerzette en na de European Champions Cup in Bologna een wisselvallig vervolg van het seizoen kende en zelfs een testwedstrijd nodig had om de finales te bereiken, is zo toch verdiend Kampioen van België.

In de Belgian Series bleek een ontketend Spartans te sterk voor Borgerhout dat andermaal na eerste te eindigen in de reguliere competitie zijn tanden stuk beet op de Spartanen.

Spartans scoorde in totaal 22 runs over de 3 wedstrijden en de enige 2 runs die Squirrels daar tegenover kon zetten waren dan nog het gevolg van 2 opeenvolgende balks (foute beweging van de werper) van Spartans-werper Alexis Marquez in Game 2. Spartans speelde daarbij ook nog eens foutloos en liet in de hele Series geen enkele verdedigende error optekenen.

Net als in vorige finales kwam het beste Spartans net op tijd bovendrijven. Een fenomenale teamprestatie die ook voor coaches Mike en Ronny De Vriendt een verdiende kroon op het werk is.

De hele Spartans-organisatie en de supportersschare die zich het hele jaar door achter het team heeft gezet mag ook met rede trots zijn op deze nieuwe titel.

We kijken nu al uit naar Seizoen 2020 met ook weer een zware Europese Campagne, en waar Spartans ongetwijfeld opnieuw een gooi zal doen naar een volgende titel.

De afsluiter van het seizoen betekent ook alweer het laatste artikel van ondergetekende(n)voor dit jaar. We kijken er met heel Spartans al naar uit om U vanaf volgend jaar weer wekelijks op de hoogte te houden van de prestaties van onze geliefde Spartanen!

Tot volgend seizoen!

Alain Deroy / Pit De Bens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)