Select Page

Internationaal rolstoeltennistoernooi trekt 50 spelers uit 17 landen

Internationaal rolstoeltennistoernooi trekt 50 spelers uit 17 landen

Tennisclub Ter Rivieren in het Boekenbergpark was de voorbije dagen gastclub voor de achtste editie van de Memorial Jens Vanherck.

Memorial Jens Vanherck is een internationaal tennistoernooi dat zich richt op deelnemers met een lichamelijke beperking die gebruik maken van een rolstoel. Het is door de Internationale Tennisfederatie erkend als een ‘future toernooi’ waarbij spelers hun ‘ranking’ kunnen verbeteren. Waardoor de wereldtop van het rolstoeltennis van donderdag tot zondag kwam afgezakt naar Deurne. Organisator Ronny Van Langendonck blikt tevreden terug: “Het was een recordeditie met 50 deelnemers uit 17 landen: België, Nederland, Frankrijk, GBR, Finland, Letland, Rusland, Bulgarije, Spanje, Israël, Marokko, Colombia, Japan, China, Costa Rica, Zuid-Afrika en Australië.” De regels bij het rolstoeltennis zijn hetzelfde als bij andere tennismatchen uitgezonderd dat de bal hier twee keren mag botsen.

De strijd bij de Heren Main Draw was een Aziatisch onderonsje: Daisuke Arai (ITF 27 – Japan) won van Xiaomin Feng (ITF 106 – China). Bij de Dames Main Draw ging Huimin Huang (China) met de overwinning lopen, Mariska Venter (ITF 38 – Zuid-Afrika) was tweede. Bij de Heren Second Draw won Ben Bartram (ITF 279 – GBR) van David Grignon (ITF 257 – Frankrijk). In het Heren dubbel Main Draw gaven Xiaomin Feng (ITF 106 – China) en Guy Sasson (ITF 35 – Israël) hun tegenspelers Lhaj Boukartacha (ITF 66 – Marokko) en Leon Els (ITF 105 – Zuid-Afrika) het nakijken. Het Dames Dubbel Main Draw werd gewonnen door Mariska Vanter (ITF 38 – Zuid-Afrika) en Polina Shakirova (ITF 44 – Rusland) voor Najwa Awane (ITF 48 – Marokko) en Ilse Van der Burgwal (ITF 125 – Nederland). Bij de Boys Juniors Main Draw was de zege voor Shogo Takano (ITF Junior 17 – Japan) die het haalde van Dahnon Ward (ITF 11 – GBR) en bij de Girls Juniors Main Draw ging Lizzy De Greef (ITF Junior 5 – Nederland) met de lauwerkrans naar huis.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)