Select Page

Park Dood Schijn

Park Dood Schijn

Voor vele bomen in Park Groot Schijn lijkt de winter al aangebroken. Ze staan er bladloos bij.

De nieuw aangeplante bomen in Park Groot Schijn sterven massaal. Zowel langs de toegangsweg, rond de sportkamers als in de natuuraanleg waar ook de looppiste is. Ruw geschat kan men stellen dat makkelijk de helft van de jonge aanplant het heeft begeven. Volgens een boomkenner die niet met naam wil worden genoemd, is 50% uitval bij nieuwe aanplantingen erg veel: “10 tot 15% kan je als normaal bestempelen.”

Kim Verstrepen, projectleider van Park Groot Schijn, is op de hoogte van het probleem: “We hebben een ‘inboetvergadering’ gehouden met de groenaannemer over de toestand van de bomen. De aannemer gaat alle dode bomen vervangen binnen de waarborgperiode.“ De projectleider wijt de boomsterfte aan de voorbije twee zomers met een lange droogte en hoge temperaturen. Verstrepen: “Dit merken we ook op andere bouwterreinen met boomaanplantingen. Doch de aannemer zal de nodige nieuwe aanplantingen doen tijdens dit plantseizoen najaar 2019 – deels voorjaar 2020.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)