Select Page

Incident in het Rivierenhof

Incident in het Rivierenhof

Een overval in het Rivierenhof noopte provinciaal raadslid Jan Claessen tot een schriftelijke vraag aan de provinciale deputatie.

Het provinciaal groendomein Rivierenhof is een relatief veilig park. Op dinsdag 10 september zou echter een vrouw beroofd zijn van haar halsketting en horloge. Het slachtoffer had medische verzorging nodig. Provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) stelde daarom aan de provinciale deputatie een schriftelijke vraag. Raadslid Claessen: “In de eerste plaats wilde ik weten of de deputatie over informatie van dit voorval beschikte? Graag had ik ook een overzicht van het aantal incidenten tijdens de afgelopen 3 jaar. En tenslotte vroeg ik hoeveel domeinwachters met politionele bevoegdheden er dagelijks in het park beschikbaar zijn?

Het antwoord kwam van provinciaal gedeputeerde voor groendomeinen Jan De Haes (N-VA): “Bij de domeinwacht van het Rivierenhof is er geen melding geweest van het incident. Er werd door onze domeinwacht een bijkomende vraag gesteld aan de lokale politie maar we wachten momenteel nog op een antwoord.” De domeinwachters hadden volgens de gedeputeerde de afgelopen jaren maar drie meldingen over ernstige incidenten ontvangen: een vechtpartij, een racistische agressie en een diefstal van een smartphone en horloge op jongeren. De Haes: “Ernstige incidenten zullen eerder worden gemeld bij de politie.” En in het park zijn er dagelijks gemiddeld 3 domeinwachters met politionele bevoegdheid.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)