Select Page

Nieuwe fontein in het te Boelaarpark

Nieuwe fontein in het te Boelaarpark

Vorige week kwam er slecht en goed nieuws over de fontein in het Te Boelaarpark. De kinderen mochten plots niet meer spelen in de fontein.

Volgens het district kon door het warme weer de kwaliteit van het water niet meer worden gegarandeerd en bestond er een verhoogd risico op bacteriële besmetting. Een dag later kwam er goed nieuws. Vanaf voorjaar 2020 zal de huidige waterpartij vervangen worden door een spiksplinternieuwe ‘speelfontein’, waarin naar hartenlust ‘gesplasjt en gespetterd’ kan worden. Rond de waterconstructie komt een graszone waar je kan zitten of liggen en in het midden komen verschillende fonteinen die het water hoog de lucht in zullen spuiten. Gisteren dan weer verspreidde stadsschepen voor stads- en buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA) een bericht dat de toegang tot het water was verboden omdat een nieuw biologisch zuiveringsmiddel wordt uitgetest. Dit gebeurt ook in de fontein op de splitsing Frank Craeybeckxlaan – Te Couwelaarlei in Deurne.

Volgens districtsburgemeester van Borgerhout Marij Preneel (Groen) is dit een samenloop van omstandigheden. Preneel: “De fontein in het park is niet ontworpen om in te baden, enkel om naar te kijken. Met de hoeveelheid kinderen die in de waterbak speelden kon het water niet meer voldoende worden gezuiverd. En dat valt nu net samen met de proef naar biologische zuivering.” De districtsburgemeester blikt vooruit: “De aanleg van de nieuwe fontein start in de herfst. Volgend jaar kunnen de kinderen wel in het water spelen.”

Foto boven: huidige situatie

Foto onder: impressie van de nieuwe fontein

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)