Select Page

Ontspoorde tram is weggetakeld

Ontspoorde tram is weggetakeld

De ontspoorde tram die zich dinsdagnacht in een flatgebouw boorde, is gisteravond  verwijderd. De bewoners van het gebouw kunnen opnieuw in hun woning.

Technici hebben zich de hele dag de naad uit de broek gewerkt om de ravage van dinsdagnacht op te ruimen. Toen miste een tram de bocht aan de Boekenberglei-Cruyslei en ramde zich in de zijmuur van het hoekgebouw. Het takelen van de tram was geen eenvoudig klusje. Bovendien moest de kelder en het gelijksvloer van het beschadigde gebouw op last van de stadsingenieur worden gestut. Het was ongeveer 20 u als de grote kraan het laatste deel van de tram op een dieptelader kon hijsen. Heel de dag stond een grote groep kijklustigen de werkzaamheden te volgen.

Op het gelijksvloer van het appartementsblokje is de tandartsenpraktijk van Walter Hintjens en Kristinne Penneman gevestigd. “Een ravage” bevestigde de tandarts. Het echtpaar was dinsdagnacht door de politie uit bed gebeld en kon de praktijkruimte al monsteren. Hintjens: “De materiële schade is enorm.” Het tandartsenechtpaar wil niet bij de pakken blijven zitten. Walter Hintjes:” Wij zouden graag zo vlug mogelijk een container voor de deur plaatsen waarin we een tijdelijke praktijk zouden kunnen houden. Misschien kan dat op de middenberm van de Boekenberglei?”

Bij het ongeval vielen op de tram twee zwaargewonden, waaronder de trambestuurder. Drie andere reizigers waren licht gewond. Het tramverkeer op de lijnen 4 en 9 blijft nog even verstoord.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)