Select Page

Verkeersveiligheid op kruispunt Frank Craeybeckxlaan/Turnhoutsebaan

Verkeersveiligheid op kruispunt Frank Craeybeckxlaan/Turnhoutsebaan

Voor districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen) is verkeersveiligheid belangrijker dan de doorstroming van gemotoriseerd verkeer.  Zelfs als de doorstroming van auto’s daardoor vertraagt. Tenslotte wil volgens Chirinos niemand dodelijke slachtoffers betreuren. Zij interpelleerde hierover het districtsbestuur.

Chirinos: “Volgens het nieuwe verkeersveiligheidsplan van de Vlaamse regering worden conflictvrije kruispunten de norm. Zo kunnen fietsers en voetgangers veilig oversteken, want dan is er geen afslaand verkeer dat ook groen heeft. Als autobestuurders te lang moeten wachten aan de verkeerslichten, moeten ze hun verwachtingspatroon qua reistijd aanpassen of beslissen voor een ander vervoermiddel. De fiets, bijvoorbeeld.” Het groene raadslid gaat verder: “Als we de ambitie van nul verkeersdoden willen realiseren zullen we een tandje moeten bijsteken.”

Raadslid Chirinos verwijst naar het dossier Turnhoutsebaan/Hooftvunderlei, waar er nog steeds conflictueuze verkeerslichten staan. Chirinos: “Twee jaar geleden heeft de districtsburgemeester gezegd dat om dit kruispunt conflictvrij te maken andere verkeersmaatregelen nodig zijn, waarvoor eerst aanvullende tellingen dienden te gebeuren.” Daarom wilde zij weten of die extra tellingen op de Frank Craeybeckxlaan/Turnhoutsebaan ondertussen al zijn gebeurd? En welke maatregelen het bestuur neemt om de verkeersveiligheid op deze verkeersas te verhogen? Of er reeds een evaluatie is gebeurd over de verkeersveiligheid op de Turnhoutsebaan? En tenslotte wat de huidige visie van het districtsbestuur over circulatieplannen en conflictvrije kruispunten is?

Het raadslid kreeg een antwoord van districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). Chirinos: “De burgemeester heeft een verkeersaudit voor Deurne aangekondigd voor oktober. Dan zullen ook de mogelijkheden voor de Frank Craeybeckxlaan worden bekeken. Sekeris zei ook dat hij een voorstander is van conflictvrije kruispunten en dat ze altijd samen moeten gaan met circulatieplannen. Hij geeft wel toe dat er een spanningsveld is tussen conflictvrije kruispunten en verkeer dat door een wijk begint te rijden.”

Foto: Raadslid Chirinos tijdens een actie aan het gevaarlijke kruispunt

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)