Select Page

‘Deurne by day’

‘Deurne by day’

Marc Didden is regisseur en columnist. Zaterdag schreef hij in de krant De Morgen een stukje ‘Deurne by day’ waarin hij mijmerde over de vakantie en onder meer iets neerpende over Deurne. Voor wie die krant niet heeft gelezen, volgt hier het bet bewuste fragment.

(…) “Ik plan deze zomer eigenlijk toch wel nog één citytrip en die zal mij en mijn vrienden brengen naar een nabije plek waar zich zowel een luchthaven als een voetbalstadion bevinden, een gigantisch park en diverse musea, en vlakbij een feestzaal waar zowel Beyoncé als Bob Dylan weleens durven langskomen. Ik heb over het stadsdistrict Deurne, die parel aan het Schijn. Het is een grote lap Antwerpen waar prinsen en paupers, politici en patsers wonen, alsook de sympathieke Erik Van Looy en de betoverende Linda Kelchtermans, uit Het Leugenpaleis.

Ik weet veel meer over Deurne dan ik eigenlijk ooit heb willen weten en ik ben er ook vaker geweest dan in Rome, Wenen, Triëste of Zuid-Londen. Dat komt omdat mijn teerbeminde vrouw Denise uit Deurne stamt en mijn vriendelijke schoonouders er tot het einde van hun levens ook gewoond hebben.

Noord-Deurne, moet ik er bij zeggen, omdat u geen dingen zou gaan denken die niet waar zijn. Noord-Deurne is net geen Beverly Hills maar ik ben er altijd graag gekomen. Ik hou ook van wijknamen als Bosuil, Ruggeveld of, verderop dan, de Muggen- of de Boekenberg.

Die voorziene citytrip zal, van deur tot deur, een uur of vijf duren en plaatsvinden op 31 Augustus e.k. Dan wordt de buitengewone folkrockzanger John Prine namelijk verwacht in het Openlucht Theater van het meer dan geweldige Rivierenhof. (…)

  1. Erik Van Looy woont net over de districtsgrens, in Borgerhout.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)