Select Page

Oudste inwoner van Deurne heeft twee wereldoorlogen meegemaakt

Oudste inwoner van Deurne heeft twee wereldoorlogen meegemaakt

In 1914 begon niet alleen de Eerste Wereldoorlog. Maar in Antwerpen werd een meisje geboren, Maria Verstrepen. Dat oorlogskindje van toen vierde vandaag haar 105ste verjaardag en is nu de oudste inwoner van Deurne.

Ondanks haar gezegende leeftijd kennen vele Deurnenaren Maria Verstrepen. Want weer of geen weer, zij maakt elke dag een wandelingetje in het Rivierenhof. “Nu ja,” lacht haar dochter, “Als het regent of mist is, durft ze al wel een dagje over te slagen.” Maria had drie broers, haar ouders zijn erg vlug na haar geboorte overleden. Zelf heeft zij een zoon, François, van 85 en een dochter, Mireille of Mieke, van 71 jaar. Ze heeft ook twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De dochter brengt het verhaal van de jarige: “Moeder is door omstandigheden alleen komen te staan. Ze heeft harde tijden gekend en ging soms ’s morgens heel vroeg poetsen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Maar wij hebben een mooie kindertijd gekend met een moeder die altijd heel goed voor ons heeft gezorgd.”

60 jaar geleden is Maria Verstrepen in Deurne komen wonen. Ze woont bij de dochter en maakt zoals reeds gezegd elke dag een wandelingetje in het Rivierenhof. Thuis kijkt ze soms tv. Dochter Mireille: “Ze houdt vooral van programma’s die over dieren gaan. En verder geniet ze van het samenzijn.” Voor haar verjaardag was er een receptie in kasteel Rivierenhof. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD) overhandigde de jarige een ruiker bloemen.

Foto boven: Maria Verstrepen omringd door haar familie.

Foto onder: Districtsburgemeester Sekeris en districtsschepen Lorent overhandigen bloemen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h SW
Humidity: 74%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)