Select Page

Grote beha-inruilactie

Grote beha-inruilactie

Bijzondere tijden vragen om creatieve acties. Dat denkt Svelta bij de organisatie van haar grote beha-inruilactie die gedurende de hele maand november loopt. Onder de slogan ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ zamelt Svelta, samen met andere lingeriewinkels, zoveel mogelijk oude beha’s in.

“Doel van de actie is enerzijds het belonen van trouwe klanten door hen, bij het binnenbrengen van hun oude beha’s, een kortingbon te geven als blijk van waardering om bij hun lokale lingeriewinkel te shoppen en hen zo te ondersteunen in moeilijke tijden. Anderzijds willen wij ook iets teruggeven aan de samenleving in deze uitdagende tijden”, aldus Orfa De Fruytier, bedrijfleidster bij Svelta.

Samen met Wereldmissiehulp en het project ‘Be the fibre’ zorgen lingeriezaken ervoor dat ze allen samen inzetten op duurzaam ondernemen binnen de mode- en lingeriesector. “Het besef dat duurzaam ondernemen de toekomst is, dringt meer en meer door binnen de mode- en lingeriesector. Met dergelijk initiatief tonen we dan ook aan dat we hier als sector graag aan meewerken”, stelt De Fruytier.

De nog draagbare ingezamelde beha’s krijgen via Wereldmissiehulp een nieuw leven voor vrouwen die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie. Niet draagbare stukken worden via het initiatief ‘Be the Fibre’ gerecycleerd en als grondstof gebruikt voor nieuwe kledij en leuke, circulaire accessoires zoals laptoptassen, paraplu’s en tote bags. Orfa De Fruytier besluit: “Op die manier helpt de lingeriesector om iets terug te geven aan de samenleving en aan onze planeet. Met de opbrengst van de producten worden duurzame ontwikkelingsprojecten gefinancierd. Een win win voor iedereen dus.”

Oude beha’s kunnen gedurende de ganse maand november binnengebracht worden bij Svelta, Turnhoutsebaan 30 in Deurne. In ruil voor de oude stukken krijgen klanten een bon van 10 euro korting die ze kunnen besteden bij een volgende aankoop in de maand november.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)