Select Page

Wandeling en concert voor jarige John Lundström

Wandeling en concert voor jarige John Lundström

John Lundström was een volkszanger en violist die het laatste deel van zijn leven in Deurne woonde. De zanger zou dit jaar honderd jaar worden.

De kleine John werd geboren in het schipperskwartier waar zijn vader een zeemanskroeg openhield. Grootvader Lundström was trouwens een Zweedse zeeman die in de Scheldestad was aangespoeld. John was de jongste van een gezin met 17 kinderen. Hij leerde viool spelen van zijn vader. Als jonge kerel reisde hij al liftend doorheen Europa en leerde hij in jeugdherbergen volksmuziek kennen. Hij omschreef zichzelf als ‘liekeszanger’ en hij bezong de alledaagse werkelijkheid. Een bekend lied van hem is het ‘Snorrenlied’ voor de Antwerpse Snorrenclub met de onsterfelijke one-liner: “Een smoel zonder snor is just een bloêt gat.” John Lundström leeft in Deurne verder als reus ‘Vokke viool’.

Op zondag 23 juni organiseert Koen Gordon die Lundström als zijn leermeester beschouwt, een John Lundströmwandeling in Deurne. Gordon: “We komen samen om 13.45 uur op het Cogelsplein in Deurne. Eerst bezoeken we de Sint Fredegandus kerk + kerkhof. Dan gaan we naar de Hertstraat waar den John heeft gewoond en brengen er een kleine ode aan hem en zijn huisje waar hij zo graag vertoefde. We bezoeken de authentieke straatjes die 200 jaar oud zijn en gaan dan naar het volksmuseum Turninum waar je enkele attributen van den John kan zien. Daarna volgt in het volkscafé waar den John zo graag speelde een mini concertje.” Prijs 10 euro (drank niet inbegrepen)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)