Select Page

Fietsers worden bedankt

Fietsers worden bedankt

Vandaag was het de Fietsdag van Deurne. Het district bedankte zijn fietsers. Iedereen die tussen 7.30 en 9.30 u met de fiets naar kasteel Sterckshof reed, werd getrakteerd op een gratis ontbijt.

“Veel Antwerpenaars verplaatsen zich in de stad regelmatig of altijd met de fiets”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), zelf een fervent fietser. “Zeker in een stad als Antwerpen met een hoge bevolkingsdichtheid, een bloeiende handel en een groot aantal openbare werken, is het belangrijk dat zoveel mogelijk verplaatsingen per fiets gebeuren. Fietsen is bovendien gezond en beter voor het milieu en is vaak sneller dan andere vervoersmiddelen.” Tjerk Sekeris spreekt uit ervaring. Want enkele jaren geleden vertrokken de vijf leden van het toenmalige districtscollege, ieder met een ander soort voertuig, op hetzelfde ogenblik van het districtshuis naar de Grote Markt in Antwerpen. De fietser kwam als eerste aan en dat bleek de districtsburgemeester te zijn.

Vanaf 7.30 uur konden alle fietsers dan ook aanschuiven voor een koffiekoek en een drankje. Deurne wilde met de actie nog meer bewoners aanzetten om vaker de fiets te nemen naar het werk, de school of de winkel.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)