Select Page

Met een teletijdmachine naar 1477

Met een teletijdmachine naar 1477

Elk jaar in juni wordt het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne  tot een middeleeuws decor omgetoverd. Ridders, huurlingen, handelaars en ambachtslieden slaan hun tenten op aan de voet van het kasteel Sterkshof. Het publiek kan zo van dichtbij kennismaken met het leven in een middeleeuws kampement anno 1477.

‘De Quaeye Werelt’ probeert deze historisch belangrijke periode zo waarheidsgetrouw mogelijk na te leven. Sinds haar eerste editie in 1999 is de Quaeye Werelt uitgegroeid tot het grootste middeleeuwse event van de Benelux. Ambachtslieden en handelaars uit heel Europa tonen  hun kunnen  en bieden de kans om hun waren te kopen en te proeven. Kleermakers, smeden, wapenmakers, houtbewerkers, wevers, enz.., elk onderdeel van het dagelijks leven in de late Middeleeuwen wordt hier voorgesteld.

Het hoogtepunt is de historische veldslag. Honderden reenactors uit alle uithoeken van Europa nemen hier aan deel. Huurlingen, milities, ridders, boogschutters en kanonnen zullen hier de slag om Antwerpen naspelen.

De inkom is gratis.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)