Select Page

Indrukwekkend eerbetoon voor Julie Van Espen

Indrukwekkend eerbetoon voor Julie Van Espen

Terwijl in Antwerpen 15000 mensen opstapten in een stille mars voor slachtoffers van seksueel geweld in het algemeen en Julie Van Espen in het bijzonder, werd ook op de Bosuil de jonge vrouw herdacht.

Op de Bosuil werd vandaag de match Antwerp-Anderlecht gespeeld. Fanclub Antwerp Locos had op haar Facebookpagina opgeroepen om de thuismatch tegen Anderlecht deze namiddag te beginnen met een minuut stilte. Tevens werd gevraagd om tijdens de 23ste minuut een applaus te laten weerklinken. 23 was ook de leeftijd van de betreurde jonge vrouw. Het bericht werd 770 keren gedeeld, 1200 keren ‘geliket’ en 127 mensen, waaronder ook fans van andere voetbalploegen, reageerden positief.

De wedstrijd vandaag begon met een minuut stilte en op de 23ste minuut weerklonk een daverend applaus. Daarna werd ook nog het lied “You’ll never walk alone” gezongen. De supporters hadden eveneens een spandoek bij waarop stond: “Rust zacht Julie”. 

(Foto: Mil Lamoen)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:3921:39 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 79%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 3

(advertenties)