Select Page

Ramadan

Ramadan

Vandaag is het de eerste dag van de maand ramadan en dan begint voor miljoenen moslims de vasten.

Vandaag begint de ramadan. Het is de negende maand van de islamitische kalender (nvdr. een maankalender waardoor deze maand t.o.v. een zonnejaar elk jaar iets verschuift)) waarin tussen zonsopgang en zonsondergang door moslims over de hele wereld wordt gevast. Het vasten is één van de vijf zuilen van de islam. De andere pijlers zijn de geloofsbelijdenis, het dagelijkse gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart naar Mekka. Het vasten wordt ook gezien als vorm van zuivering van de ziel en gehoorzaamheid aan God. De Moslims voelen en tonen verbondenheid met de zwakkeren over de hele wereld. De ramadan is vooral ook een maand van zelfdiscipline, tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning. Tijdens het vasten denken moslims meer aan het de tijdelijkheid van het leven.

Gazet van Deurne wenst iedereen die vast een deugddoende ramadan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)