Select Page

Mode = kunst?

Mode = kunst?

In Deurne heeft het huwelijk tussen een modeontwerper en een kunstenaar plaats. Grote vraag is nu: wat zal dat geven? modische kunst of kunstzinnige mode?

De afdeling Creatie en mode van het Scheppersinstituut organiseert op donderdag 20 en vrijdag 21 mei een gratis tentoonstelling in de zijvleugel van het districtshuis in Deurne. Voor hun kunstwerken lieten de leerlingen zich inspireren door de kruisbestuivingen tussen klassieke modeontwerpers en surrealistische kunstenaars, avant-gardistische modeontwerpers en architecturale parels, haute couturiers en meubelontwerpers. Hamvraag hierbij is: het huwelijk tussen een modeontwerper en een kunstenaar: modische kunst of kunstzinnige mode?

Het tempo van je bezoek bepaal je zelf. De expo is voorzien van tal van weetjes en bijkomende informatie bij alle werkstukken. Bovendien kan je gebruik maken van QR-codes in elke ruimte. Via het gebruik van je eigen smartphone en oordopjes ontdek je alle geheimen van deze expo.

Praktisch:

Donderdag 20 en vrijdag 21 mei, zijvleugel Districthuis, Maurice Dequeeckerplein 1, Deurne. De tentoonstelling is gratis maar werkt met een reservatiesysteem: https://www.eventbrite.be/e/tickets-mode-kunst-145979638027

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)