Select Page

Wielerwedstrijd Dames Elite verhuist van Borgerhout naar Berchem

Wielerwedstrijd Dames Elite verhuist van Borgerhout naar Berchem

Gistermiddag werd in wijk Groenenhoek de Berchem Classix gereden. Meer dan 100 deelneemsters stonden aan de startlijn.

Berchem Classix is een wielerwedstrijd voor Dames Elite 1.15 A, een wedstrijd voor UCI rensters. De vrouwen moesten 20 ronden van 4,11 km rijden, dus 82,2 km in het totaal. Start en aankomst waren op de Diksmuidelaan. De regen had zich even teruggetrokken en er kwam zelfs een zonnetje piepen. De overwinning na een geanimeerde wedstrijd ging naar Silke Smulders (Nederland) voor Ann-Sophie Duyck (België) en Laura Vainionpaa (Finland). Daarmee werd nog maar eens bevestigd dat de Nederlandse vrouwen momenteel het wielrennen domineren.

Berchem Classix vervangt de ‘Grote Prijs Sofie Goos’ die tot vorig jaar rond het Te Boelaarpark in Borgerhout werd gereden, waardoor hij ook Deurne aandeed. Maar het district zag af om deze wedstrijd verder te ondersteunen. Bijgevolg sprong Berchem in het gat en verhuisde de wedstrijd een steenworp verder.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)