Select Page

Een exemplaar van Het Ringlandboek gaat naar het Vliegerplein

Een exemplaar van Het Ringlandboek gaat naar het Vliegerplein

In de campagne ‘Boost Betrokken Burgers’, waarmee Ringland ‘Het Ringland Boek’ wegschenkt aan andere burgerbewegingen, is het nu de beurt aan Vliegerplein.

Verantwoordelijke Peter Vermeulen verwoordt het zo: “Na vijf jaar hard werken om Ringlande op de kaart te zetten, na vijf intense jaren van samenwerking met honderden vrijwilligers en tientallen experten, na vele contacten met ambtenaren van de Vlaamse en Antwerpse administratie,…. heeft Ringland een boek geschreven.” Het boek is een routeplanner, een draaiboek hoe men met een organisatie politieke invloed kan uitoefenen. Met foto’s, interviews en achtergrondverhalen over hoe Ringland een akkoord over de overkapping van de Antwerpse Ring bereikte. Plus tips om als burger of burgerorganisatie zelf aan de slag te gaan. Het wordt verkocht aan 30 euro.

Ringland wil eveneens door de verkoop van het boek betrokken burgers ‘boosten’. Per 30 verkochte exemplaren schenkt Ringland één boek aan een burgerorganisatie die het verschil maakt. Dat kan een buurtcomité zijn, een jeugdvereniging, school of gevestigde ngo. Sympathisanten kunnen mee kiezen en organisaties nomineren. Op Goede Vrijdag werd bekend dat na ‘Students for Climate’ en BRAL, een stadsbeweging die ijvert voor een duurzaam Brussel, nu ook Vliegerplein uit Deurne een exemplaar krijgt. Omdat Vliegerplein zich laat inspireren door Ringland, door niet alleen ’tegen’ (de uitbreiding van) het vliegveld te zijn, maar meteen ook te zoeken naar een alternatieve invulling ervan.

https://ringland.be/boost-betrokken-burgers/

Foto: (vlnr) Kathleen Geenen (Ringland) en Piet De Roeck (Vliegerplein)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)