Select Page

Reus wordt geveld

Reus wordt geveld

Nu vrijdag wordt in de Dokter Romain de Velstraat nabij de Arenahal een beuk geveld. Het is wellicht een van de oudste bomen uit de Muggenberg – Arenabuurt.

Morgen wordt in de Dokter Romain de Velstraat langsheen het Arenaplein afgesloten voor alle verkeer. Want dan wordt een reusachtige beuk omgehakt. De bewoners van de straat werden maandag met een brief op de hoogte gebracht. Buurman Frank Joostens zie het met lede ogen aan: “De boom bevindt zich op privégrond. De eigenaar van het perceel meldt dat de boom een gevaar betekent voor de buurt, omdat er een vermoeden is dat hij aan het afsterven is.”

Volgens de buurman is de boom een baken in een beschermd stadsgezicht en van ver in de omtrek zichtbaar. Joostens: “Een majestueus stuk natuur verdwijnt, een aantal vogelkolonies ook, en het stedelijk hitte-eiland rond de Arenaplein-parking wordt de komende zomer nog wat ondraaglijker.” Joostens vindt ook de wetgeving op de kapvergunningen die officieel een ‘aanvraag voor terreinaanlegwerken’ heet, niet deugt: “Om een vergunning aan te vragen heb je al een notaris nodig om de uitleg te begrijpen. En er is geen ambtenaar die op voorhand de aanvraag komt aftoetsen.” Dan vraagt Frank Joostens zich vertwijfeld af: “Kan er nu echt niets gebeuren om die boom te redden?”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)