Select Page

Een openlucht fitnessinfrastructuur in het Rivierenhof

Een openlucht fitnessinfrastructuur in het Rivierenhof

Provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) heeft een idee om fitness toegankelijk te maken voor kansarme of minder begoede bewoners.

“Fitness is op dit moment met voorsprong de populairste sport. Deze sporttak is meestal indoor waarbij je verplicht bent om je betalend lid te maken om deze sport uit te oefenen.” aldus Jan Claessen. Hij gaat verder: “Fitness is voor kansarme of minder begoede bewoners dan ook geen evidentie om te beoefenen.”  Zijn voorstel is om, waar mogelijk, in de diverse provinciale groendomeinen openluchtfitnesstoestellen te plaatsen. De bescheiden stretchbuizen in het Rivierenhof zijn voor Claessen een stap in de goede richting, maar om inwoners en parkbezoekers aan te zetten om meer te bewegen, is meer nodig.  

Het raadslid meent dat deze sporttak toegankelijker zal worden voor fitte ouderen en sociaal zwakkeren die hun weg niet vinden naar indoor fitnesscentra in clubverband. Claessen: “Parkbezoekers kunnen op eigen ritme en trainingstijd gebruik maken van de door de provincie aangeboden toestellen. Het bevordert tevens het sociaal contact tussen parkbezoekers. Jan Claessen zal dan ook op volgende provincieraad aan de provinciale deputatie voorstellen om de mogelijkheid om aantrekkelijke fitnessinfrastructuur te plaatsen in de groendomeinen te onderzoeken.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)