Select Page

Herentalsebaan wordt de properste straat van de stad

Herentalsebaan wordt de properste straat van de stad

Op de Herentalsebaan verspreidden stadsmedewerkers Dorien Mertens en Eva Staes samen met negen collega’s en onder muzikale begeleiding klevers ‘Herentalsebaan houdt van propere straten’.

Nu de Herentalsebaan na de nieuwe aanleg, toch van ’t Mestputteke tot AZ Monica, er piekfijn uitziet, willen de handelaars dat het zo blijft. Samen met de stad Antwerpen hebben zij een plan opgesteld om te zorgen dat zowel bewoners als winkelklanten vuilnis zouden te weren. Dorien Mertens, projectleider leefbaarheid van de dienst Sociale Interventies, vertelt: “De actie begon vandaag met een bezoek aan handelaars. Wij vroegen hen: ‘hou je van een propere straat?’ Indien ja, kregen zij een sticker om op de deur te plakken om het idee van een propere straat uit te stralen.” Over enkele weken worden er affiches opgehangen met de foto van handelaars die zich ‘outen’ als ‘properambassadeur’. Er wordt tevens gezocht naar straatvrijwilligers, mensen die in de onmiddellijke buurt van hun huis of winkel het zwerfvuil verwijderen. Er zijn al enkele verdienstelijke vrijwilligers actief, maar er zouden er meer moeten zijn. 

In het voorjaar krijgen de vuilnisbakken het opschrift ‘Sluikstort is strafbaar. Een boete is 350 euro’. Dorien Mertens: “Naast bewustmaking komt er dan ook handhaving.” Verder worden her en der zuilen gezet met affiches waarop staat ‘de straat is zoveel properder zonder flesjes/peuken/papier…’ En tenslotte zullen de etalages van leegstaande panden worden opgevuld zodat de straat een meer levendig uitzicht krijgt.

Foto boven: (vlnr) Eva Staes en Dorien Mertens met de Dixie-Jazz & streetband Musicdream

Foto onder: Handelaar Karim Ikken kleeft zijn sticker

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)