Select Page

Merlijn vindt onderdak in de kerk

Merlijn vindt onderdak in de kerk

De kerken zijn in deze semi lockdownperiode gesloten. Maar toch opent de Heilig Hartkerk haar deuren om de buren te helpen.

Multifunctioneel Centrum Merlijn wil jonge kinderen met zorgbehoeften kansen geven zich te ontwikkelen. In de instelling aan de Schotensesteenweg vangt het centrum een vijftig kinderen op. Daarnaast worden nog een zestig tot zeventig kinderen in hun gezinssituatie gecoacht. Dat gebeurt voornamelijk door gesprekken. Maar in deze coronatijden kan dat niet meer thuis noch in het centrum. Daarom worden de gesprekken online gevoerd. Dat blijkt niet altijd even doeltreffend te zijn. Directeur Steven Wouters legt uit: “In onlinegesprekken gaan er soms aspecten verloren. Onze medewerkers waren vragende partij voor een andere oplossing. En die hebben we nu gevonden.”

Wouters gaat verder: “Ik heb contact opgenomen met de verantwoordelijken van de Heilig Hartkerk, die ook aan de Schotensesteenweg is gelegen. En zowel de kerkraad als het parochieteam waren onmiddellijk bereid om samen te werken. We mogen zolang de gezondheidscrisis aanhoudt, gebruik maken van de vergaderzaal en de ontmoetingszaal van de kerk. Daar hebben we voldoende ruimte om een tiental gesprekken per week te houden. Ondertussen gaan de andere online gesprekken verder.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)