Select Page

Spectrumschool en basisschool De Trampoline krijgen nieuw schoolgebouw

Spectrumschool en basisschool De Trampoline krijgen nieuw schoolgebouw

Vrijdag werd de nieuwe STrEaM-campus aan de August van de Wielelei in Deurne officieel ingehuldigd. Het nieuwe schoolgebouw wordt gedeeld door GO! Spectrumschool en GO! inclusieve STEM-basisschool De Trampoline. ‘STrEaM’ staat voor Science, Technology, Resilience (veerkracht), Engineering, Arts en Mathematics. Het hele project kostte 20,6 miljoen euro.

Zowel De Trampoline als een aantal afdelingen van de Spectrumschool waren jarenlang gehuisvest in modulaire units. Het oude schoolgebouw aan de Ruggeveldlaan dateert uit de jaren 60. De noodzaak om het stijgende aantal leerlingen een functionele en moderne infrastructuur aan te bieden, groeide. Toen het GO! begin 2019 vanuit Vlaanderen capaciteitsmiddelen en in 2020 budget voor inclusie toegekend kreeg, kon er een masterplan worden opgesteld, waarbij in eerste instantie de bouw van een nieuwe school en vervolgens de renovatie van het oude hoofdgebouw werden uitgetekend.

Christine Hannes, directeur van de Spectrumschool, gaf bij de opening meer uitleg: “Met het uitwerken van de infrastructurele plannen kregen we de kans om na te denken over het optimaliseren van onze schoolwerking. Die hebben we dan ook gegrepen. Er zijn verschillende ingangen, we kunnen projectmatig aan de slag, er zijn ateliers en labs waarin theorie en praktijk in elkaar overvloeien, er is een leer-verdieping en een verdieping waar collega’s rustig kunnen werken en gesprekken kunnen voeren. De nieuwbouw en de recent voltooide renovatie van het oude schoolgebouw zorgen samen voor een significante upgrade van onze leerfaciliteiten.”

Inclusief STEM basisonderwijs

Ook voor de basisschool De Trampoline zijn de nieuwbouw en de samenwerking een meerwaarde: “Het STEM-denken is geïntegreerd in onze lessen. Dat betekent dat we vanuit een probleemstelling starten en onze leerlingen van jongs af stimuleren om op onderzoek te gaan. Daarnaast verwelkomen we sinds september 2023 ook kinderen met een spraak- of taalontwikkelingsstoornis.” verduidelijkt Erik Laenen, directeur van basisschool De Trampoline.

Het nieuwe schoolgebouw kreeg de vorm van een boemerang. De twee scholen hebben elk hun eigen vleugel met daarin een centrale traphal en vide. Het oude gebouw kreeg een nieuwe gevel, vernieuwde klaslokalen (o.a. een zorglab) en efficiënte ventilatie met warmterecuperatie. De buitenruimtes op de campus werden maximaal onthard zodat er kan ingezet worden op sport, spel en buiten-educatie. Aan de kleuterschool werd ook nog een avontuurlijke speelplaats met moestuin aangelegd. Wanneer de sporthal op de campus klaar is, volgt er ook nog een groene speelplaats met moestuin voor de lagere school.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)