Select Page

Voor het Kulttheater is het deze dagen ‘Erop of Eronder’

Voor het Kulttheater is het deze dagen ‘Erop of Eronder’

Het Kulttheater behoort tot het artistieke erfgoed van Deurne. Jarenlang vond het theater onderdak in de voormalige brouwerij De Ridder in Deurne-Dorp. Omdat de brouwerij Intussen is verkocht, was het Culttheater genoodzaakt een nieuw onderkomen te zoeken. Dat heeft het gevonden in een bestaande theaterzaal in de Peter Benoitlaan. En daar heeft het theatergezelschap een nieuwe adem gevonden. Ondertussen zijn de acteurs al aan hun zevende productie toe:  ‘Erop of Eronder’. Vorig weekeinde had de première plaats.

‘Erop of eronder’ is een tragikomisch stuk over het wel en wee van een rugbyploeg. “Is het hoogmoed of trots, of is Tuur gewoonweg dom? Aan u de keuze. Feit is dat hij bij één enkele weddenschap alles op het spel zet. Zijn vermogen, zijn relatie, zijn eer én die van een nietsvermoedende caféploeg ”t Scheldeke’. Zet u schrap voor de rugbymatch van de eeuw: de clash tegen Spartacus!” De tekst is van John Godber, de regie gebeurt door Thierry Mertens en de acteurs zijn Raf De Bruyn, Ann De Coninck, Milan Lambert, Thierry Mertens, Jan Proost, Pascal Van den Berghe, Chris Van Riet en Ilona Vos.

Praktisch:

Voorstellingen hebben plaats op 27 – 28* april 2024, 2 – 10 – 11 mei 2024, 13 – 15* – 20 – 21 – 27 – 28 september 2024, 4 – 6* – 11 – 12 – 18 oktober 2024. Aanvang: vrijdag en zaterdag 20u30 / zondag* 14u30. Reserveren: kulttheater@hotmail.be of 0476 600 104. Je kan ook zelf reserveren via www.kulttheater.com zonder online te betalen. Adres: Peter Benoitlaan 3, Deurne. (parking via Boterlaarbaan nr. 22)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)