Select Page

Een huis met zeven kamers

Een huis met zeven kamers

Gisteravond bereidden de leerlingen van de klassen Woordatelier van de Academie Deurne zich in Cinema Rix voor op hun optreden.

Het was een enthousiaste bende in de filmzaal van Cinema Rix. De de leerlingen van de klassen Woordatelier van de Academie Deurne oefenden voor de laatste keer hun optreden van zaterdag en zondag. Juicy IJsselmuiden, lerares woord, vertelde tussen alle drukte door wat de jongeren zouden brengen: “We zijn vertrokken van het boek ‘Een huis met zeven kamers’ van Joke van Leeuwen. Elke kamer komt apart aan bod. De leerlingen brengen grappige, verrassende en filosofische teksten van de dichteres. Daarbij zijn ze verder gaan zoeken dan enkel in dit boek. Al die teksten zijn samen gebracht tot een verhaal.” De leerlingen, jongeren van acht tot twaalf jaar, declameren en acteren met een overgave van volleerde acteurs. In totaal doen een 100-tal leerlingen mee.

Morgenmiddag volgt nog een generale repetitie. ’s Avonds begint dan het echte werk met optreden voor een uitverkochte zaal. Ook zondag zijn er twee optredens, om 14 u. en om 16.30 u. Wie graag het aanstormend talent wil zien, moet zich haasten. De laatste kaartjes zijn nu te koop.

Kaarten via www.ccdeurne.be. Cinema Rix, Gryspeerstraat 86, Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)