Select Page

Een schilderij met een boodschap

Een schilderij met een boodschap

De oproep van de ‘Nationale Expo’ om een kunstwerk te maken, geïnspireerd door James Ensor, vindt gehoor in Deurne. Ook kunstschilder Kris Baetens heeft een werk ingestuurd.

Kris Baetens is niet zomaar een schilder die schilderijtjes maakt om de tijd te verdrijven. De artistieke man is erg bezorgd om het milieu en het klimaat. Zijn werk weerspiegelt dan ook de grote ecologische uitdagingen waarvoor wij staan. Toen Baetens op de tv de oproep hoorde van de ‘Nationale Expo’, zette hij zich onmiddellijk achter zijn schildersezel. Het resultaat is een werk met als titel ‘Greenwashing’. Baetens: “ Mijn werk is geïnspireerd op het schilderij ‘Intrigerende maskers’, althans toch op de figuur met de hoge hoed. Met dit werk wil ik de ‘greenwashing’ van multinationals aankaarten.”

Een oneerlijke handelspraktijk die verboden is.

Steeds meer ondernemingen gebruiken reclameboodschappen toegespitst op het milieu, de ecologie en duurzame ontwikkeling en dat vooral om de consument te overhalen om een bepaald product of een bepaalde dienst aan te kopen in plaats van dat van een concurrent. Als de beweringen fout of misleidend zijn of als ze niet geverifieerd kunnen worden, dan is er sprake van greenwashing. En dat is een oneerlijke handelspraktijk die verboden is.

Stemmen kan

De ‘Nationale Expo’ is een zoektocht naar artistiek talent in de beeldende kunsten, georganiseerd door Museumpas, KBR (de nationale wetenschappelijke bibliotheek) en de VRT. Creatievelingen worden opgeroepen een kunstwerk te maken, geïnspireerd door James Ensor. Het grote publiek kan nu een winnaar van de wedstrijd kiezen. Wie op Kris Baetens wil stemmen, kan dat op volgende link: https://www.nationaleexpo.be/project/40576?fbclid=IwAR1jS9HX8qjmrG8uotaFpGtNj9lEdGrkAbaPZ6nkiO1DSQF2-18SROdwpE0

Foto boven: deel van het schilderij

Foto onder: schilderij integraal

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)