Select Page

Wat als de rijweg te klein is voor je wagen?

Wat als de rijweg te klein is voor je wagen?

Wat doe je als de rijweg te klein is voor je wagen? Juist, je parkeert hem dan maar deels op de stoep.

De laatste jaren verschijnen er steeds meer grote wagens in het straatbeeld. Het is een tendens die is begonnen in de jaren 90 van vorige eeuw. Terreinwagens, een type voertuig dat zowel op verharde en onverharde wegen kan rijden, werden populair. De autoconstructeurs speelden in op deze vraag en kwamen met de SUV (sports utility vehicle) op de markt. Een verhoogde wagen met vierwielaandrijving. Maar door de populariteit van dit type van wagen maken de autoconstructeurs steeds grotere wagens. Daar is zelfs een term voor uitgevonden: autobesitas. Of om het met de woorden van verkeersexpert Hajo Beeckman op radio 1 te zeggen: “Je ziet dat auto’s de laatste jaren worden opgeblazen, dezelfde modellen worden bij een update telkens groter gemaakt, dat ziet er beter uit.” Ik zou zeggen: “Tijd om in te grijpen en best beginnen met de grote patserswagens.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)