Select Page

Natuurpracht in de eigen achtertuin

Natuurpracht in de eigen achtertuin

Het is voorjaar en dat is overal merkbaar. In parken en plantsoenen staan de voorjaarsbloemen in bloei.

Deze dagen wordt in de media het Hallersbos in Halle in de kijker geplaatst. Het bos ziet blauw van de boshyacinten. En ook de Japanse Tuin in Hasselt krijgt veel aandacht omdat de Japanse kerselaars in bloei staan. Maar je hoeft niet zo ver te reizen om deze natuurpracht te bewonderen. In het Rivierenhof, achter het gelijknamige kasteel, en in domein Ertbrugge tref je de boshyacinten ook aan. En langs de Cornelissenlaan naast kasteel Sterckshof staan meer dan 80 Japanse kerselaars te pronken. Ook in het Boekenbergpark staan hyacinten, helaas is dat de Spaanse versie. Maar dat is een ander verhaal. (Lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2021/05/18/is-het-onkunde-of-gemakzucht/)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)