Select Page

Koers en De Romeo’s

Koers en De Romeo’s

Op zondag 9 juli viert het district Deurne het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een gratis optreden van De Romeo’s op de parking voor het districtshuis. Daarnaast is er de wielerwedstrijd ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne’, een rommel- en feestmarkt en heel wat randanimatie.

Ook dit jaar laat het district het Feest van de Vlaamse Gemeenschap niet onopgemerkt voorbijgaan. Op zondag 9 juli om 17 uur geven De Romeo’s een gratis optreden op het podium voor het districtshuis van Deurne.

Argenta Classic – 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne

Op zondag 9 juli vindt ook de derde editie van de wielerwedstrijd ‘Argenta Classic – 2 Districtenpijl Ekeren- Deurne’ plaats, een internationale wielerwedstrijd voor heren van het niveau UCI 1.2 en voor dames van het niveau UCI 1.1. De renners starten in Ekeren en komen aan in Deurne op de Hooftvunderlei ter hoogte van het districtshuis. Ze leggen eerst enkele ronden af in Ekeren en rijden dan naar Deurne. De wedstrijd focust op lokale ronden, zodat het publiek meermaals de wielrenners aan het werk kan zien.

  • De heren starten om 11 uur in Ekeren. De plaatselijke ronden in Deurne vangen aan rond 12.50 uur. Aankomst op de Hooftvunderlei is voorzien rond 14.20 uur.
  • De dames starten om 13.15 uur in Ekeren. Zij komen rond 15.20 uur aan in Deurne om nog vier finaleronden te rijden. Aankomst op de Hooftvunderlei is voorzien rond 16.45 uur.

Ter hoogte van de aankomst is er vanaf 12 uur een koerscafé met groot scherm (en livestream), zodat wielerliefhebbers geen minuut van de wedstrijd moeten missen. Van 13.30 tot 15.30 uur is er livemuziek van The Wheely Dan-Band. Daarnaast is er ook nog heel wat kinderanimatie. Als afsluiter is er om 17 uur het optreden van De Romeo’s.

Meer info over het deelnemersveld en de koers: www.argentaclassic.be

Feest- en rommelmarkt

In Deurne-Centrum is er op zondag 9 juli ook heel wat randanimatie:

  • van 8 tot 18 uur is er een rommelmarkt in de Gallifortlei en zijstraten,
  • van 12 tot 16 uur is er een kidsdorp in de Gallifortlei,
  • van 8 tot 18 uur is er een feestmarkt op de Frank Craeybeckxlaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)