Select Page

Een ademruimte van 306 000 euro

Een ademruimte van 306 000 euro

Omwille van de coronacrisis zijn de deuren van het Sportpaleis al een half jaar gesloten. De sport- en cultuurtempel heeft tal van evenementen en sportmanifestaties noodgedwongen geannuleerd en loopt zo veel inkomsten mis. Om het Sportpaleis financiële armslag te geven, doet de provincie Antwerpen een tegemoetkoming.

De provincie en de NV Sportpaleis werken al langer samen. De provinciale deputatie wilde in deze getroebleerde tijden de grootste zaal van het land dan ook helpen. “We hebben onderzocht hoe we het Sportpaleis konden ondersteunen. Met de kwijtschelding van de erfpachtvergoeding en de onroerende voorheffing ontstaat er een financiële ruimte van 306 000 euro”, licht gedeputeerde Luk Lemmens toe, bevoegd voor het Sportpaleis.

“Wij ontvangen jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.  Het is onwezenlijk om allicht een heel jaar onze deuren te moeten sluiten. Inkomsten vallen op nul euro, maar uitgaven voor onder andere instandhouding en onderhoud blijven natuurlijk doorlopen. De inspanning van de provincie is daarom welgekomen: op die manier helpen ze ons het gebouw fit te houden tot de deuren weer open kunnen.”, besluit Sportpaleis-CEO Jan Van Esbroeck.

Foto: (vlnr) co-managing partner Jan Vereecke en provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 18km/h NNW
Humidity: 78%
Pressure: 1024.04mbar
UV index: 0

(advertenties)