Select Page

De Gryspeerstraat is hot

De Gryspeerstraat is hot

Een straat die op enkele weken tijd ATV, VRT en VTM mocht ontvangen, en daarenboven geregeld in GVA belicht wordt, én waar vorige week ook Radio 2 passeerde, daar kan je niet naast kijken.

Of het nu gaat over een K(l)apsalon, of over een alternatieve schrijfwijze van het woord ’tram’, steeds weer lukt deze straat erin om het nieuws te halen.

Of het zo’n vaart zal lopen zondag 14 mei is niet bekend, maar het district en de cultuurrraad zetten die dag wel de laureaten van de Cultuurprijs 2023 in het zonnetje. In Ciné Rix / Buurtbar Barix, in de Gryspeerstraat. Het MinusCULe Festival onvangt tussen 11:00 en 18:00h het Koninklijk Harmonie-Orkest Door Eigen Kracht, Ilke De Vries, Lies Van Gasse en Sam De Nef.

En minder dan twee weken later is het daar alweer prijs. Vrijdag 26 mei wordt in Ciné Rix / Buurtbar Barix burendag gevierd, wordt ’s avonds de kortfilm van de Ciné Drairies, jongeren uit de buurt, die er onder leiding van Manuel Janssens een jaar lang aan gewerkt hebben, vertoond, en als klap op de vuurpijl wordt er die dag ook uitgebreid geknuffeld – een initiatief van Frauke Dobbertin en Frauke Backeljau om de hartjes van de hartelijke plekken meer bekendheid te geven (en omdat knuffelen ook plezant is natuurlijk).

Erik Biesemans

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)