Select Page

Kasteel Boekenberg zal uit zijn as herrijzen

Kasteel Boekenberg zal uit zijn as herrijzen

Er wordt weer gewerkt aan kasteel Boekenberg. Het pand werd op 12 augustus zwaar geteisterd door brand.

Er zijn opnieuw werklui aan de slag in het kasteel Boekenberg, vier maanden nadat een uitslaande brand het gebouw zwaar beschadigde. De oorzaak was volgens de brandweer een elektrisch defect. Maar het kasteel zal als een feniks uit zijn as verrijzen. Steven D’Haens van Symbiosis, de vzw die het kasteel tot een co-housingproject wil ombouwen, geeft meer uitleg: “We beginnen met het opruimen van het puin en zullen dan een nieuw dak plaatsen. Dan kunnen de muren verder drogen.” Volgens D’Haens is het schadedossier nog niet helemaal afgehandeld maar dat belet niet dat Symbiosis de werkzaamheden opstart. D’Haens: “Het kasteel zal helemaal worden opgebouwd zoals het was, de torentjes inbegrepen.” Wanneer kasteel Boekenberg weer zal schitteren in al zijn pracht en praal, daar durft hij zich niet over uitspreken.

Het is het voornemen van Symbiosis om Boekenberg te veranderen in een co-housingproject met negen woonunits voor ietwat oudere bewoners. D’Haens bevestigt dat geen van de toekomstige bewoners omwille van de brand is afgehaakt. En dan voegt hij er nog aan toe: “Er zijn nog twee plaatsen vrij. Wie interesse heeft moet ons snel contacteren.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)