Select Page

Scouts Rumoldus doopt haar Vuurfeest dit jaar om tot het Warmste Vuurfeest ooit.

Scouts Rumoldus doopt haar Vuurfeest dit jaar om tot het Warmste Vuurfeest ooit.

De Scouts Rumoldus houden op zaterdag 30 november in het Park Groot Schijn te Deurne hun Vuurfeest. Dit jaar gaat de opbrengst naar Betonne Jeugd.

Verantwoordelijke Florent Willem geeft meer toelichting bij het Vuurfeest: “Dit jaar gaan alle opbrengsten van ons Warmste Vuurfeest naar Betonne Jeugd. Een organisatie die in haar werking onder meer op weekend en kamp gaat met Antwerpse kansarme jongeren. Als geen ander beseffen wij als Scouts wat voor een ongelofelijke ervaring zo’n kamp kan betekenen. We stropen dan ook graag onze scouts-hemdmouwen op als vereniging om aan zoveel mogelijk jongeren uit het Antwerpse diezelfde kans te helpen bieden. Al is het één van de doelen, we zien ook hoe moeilijk het is om sommige jongeren aan te spreken voor het traditionele jeugdaanbod. Wij steunen Betonne Jeugd daarom ook met plezier. Ook wij moeten vaak nog geld inzamelen om onze kampen te laten plaatsvinden, kamplaatsen worden eveneens duurder elk jaar, maar wij beseffen ook dat we dit doen vanuit een nog steeds geprivilegieerde omgeving. Daarom dus dit initiatief.”

Programma:

  • 18u30: Start van het Vuurfeest, met Warme Soep, Warme (en frisse!) dranken, pannenkoeken, knutselwerken van de leden en photobooth
  • 19u00: Start van de Fakkeltocht, voor leden en al wie meewilt
  • 19u45: Fanfare ’t Akkoord en de Majoretski, met mogelijkheid om te dansen
  • 21u30: Warmste Feest, Vuur en Gezelligheid met Tietekiet en Hautebout
  • Verder nog: Katapult schieten

Floris Willem besluit: “Het wordt een meer dan gezellige avond, met vuur natuurlijk! Je kan je komen opwarmen aan de vuurkorven, de warme dranken, heerlijke kommen soep of zoete pannekoeken. Iedereen bij de Rumoldus draagt op zijn manier zijn (betonne) steentje bij!”

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)