Select Page

Deurne zorgt voor een wereldprimeur

Deurne zorgt voor een wereldprimeur

De voorbije week werden er op het districtshuis vier nieuwe BIN’s opgestart. Een BIN is een Buurt Informatie Netwerk waarbij burgers de politie op de hoogte brengen van verdachte dingen in hun buurt, zoals verdacht gedrag of vreemde informatie. De politie stuurt op zijn beurt berichten naar het BIN-netwerk. Dat zorgt er voor dat de buurt betrokken wordt bij de sociale controle in de wijk.

De nieuwe BIN’s zijn:

  • BIN – Ruggeveld: het gebied binnen de Frank Craeybeckxlaan, Ter Heydelaan, Eugeen Fahlylaan, Schotensesteenweg (inclusief bescherm landschap Ertbrugge), Schotensesteenweg, Ruggeveldlaan en Turnhoutsebaan.
  • BIN – Lakborslei: Te Couwelaarlei, Ten Eekhovelei, Bisschoppenhoflaan, Confortalei, Frank Craeybeckxlaan
  • BIN – Eksterlaar: Boekenberglei, Dascottalei, Herentalsebaan, Manebruggestraat, Vleerakkerstraat, Eksterlaar.

Met BIN Boekenberg, Deurne Centrum, Inkom Zuid, Herentalsebaan en Zwarte Arend is vandaag ongeveer heel Deurne opgenomen in het BIN netwerk.

Wereldprimeur

Het vierde BIN Netwerk betreft een unicum: BIN-Taxi, een samenwerking tussen politie, stad en de Antwerpse Taxi Unie. “Een wereldprimeur,” lacht districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): “Het is dan ook gepast dat dit wordt voorgesteld in dit districtshuis.”.

Er zijn dagelijks meer dan 400 taxi chauffeurs actief in Antwerpen, dat zijn 400 paar extra ogen. De werking is vergelijkbaar met die van een conventionele BIN. Het verschil bestaat erin dat de politie berichten doorgeeft aan de respectievelijke taxi dispatch centrales, die op hun beurt taxi’s op de baan aansturen.

Foto: ondertekening van de BIN-protocollen

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)