Select Page

Bijzondere bomen en zaden

Bijzondere bomen en zaden

Op zondag 8 september kan je tijdens een wandeling in het provinciaal groendomein Rivierenhof aardig wat opsteken over bomen en zaden.

In het Rivierenhof groeien vele bijzondere bomen. Zowel inheemse als collectiebomen uit andere continenten. Een klein beetje alsof de plantaardige wereld is verzameld in een park. Kom mee wandelen en verken enkele minder gekende mooie plekjes van het Rivierenhof. Het arboretum, het perk ‘Noord-Amerika’ en de collecties hazelaars, rododendrons en pijnbomen liggen op het parcours. De VMPA-natuurgids vestigt je aandacht ook op het verzamelen van zaden, want via een speciaal netwerk wisselt het Rivierenhof zaden uit met arboreta over de hele planeet.

Geïnteresseerd om mee te gaan? De gids verwacht je op zondag 8 september 2019 om 10u aan het kasteel Rivierenhof, Parkweg in 2100 Deurne. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelnemen aan deze leerrijke wandeling is gratis, maar je moet vooraf verplicht reserveren via www.eventbrite.be > Rivierenhof bijzondere bomen. Inschrijven kan vanaf maandag 12 augustus.

Meer info bij de domeinwachters van het Rivierenhof via T 03 360 52 18.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:3921:39 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 88%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 5

(advertenties)