Select Page

Verjaardagsfeest voor honderdjarig Rivierenhof

Verjaardagsfeest voor honderdjarig Rivierenhof

De 100ste verjaardag in het Rivierenhof zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Twee provinciaal gedeputeerden en de parkdirecteur gaven de aftrap van het verjaardagsfeest. Opgemerkte gasten waren de afstammelingen van de familie Cogels die eertijds op het kasteel woonde.

Luk Lemmens, eerste gedeputeerde en Mireille Colson, gedeputeerde bevoegd voor recreatie- en groendomeinen (beiden N-VA) mochten de genodigden verwelkomen. Peter Verdyck, directeur Provinciale Groendomeinen regio Antwerpen, lichtte het programma toe.

  1. Tentoonstelling ‘100 jaar Rivierenhof’: van nu tem 25/6 op dinsdag tot zondag van 10 tot 19 u. in de galerij van het kasteel. Deze tentoonstelling roept de sfeer van de voorbije jaren op. Met kaarten, foto’s en voorwerpen. En een oude film van 1949.
  2. Tentoonstelling ‘Vintage Rivierenhof’: van nu tot 31/12 van 6.30 tot 19 u. in het park. Oude foto’s, sommige in sepiakleur, staan op de plek waar ze lang geleden werden genomen. De kijker kan toen en nu vergelijken.
  3. Fotowedstrijd: Deelnemen kan gratis tot en met 12 augustus 2023 door één of meer foto’s in te sturen via 100jaarrivierenhof.be. Er zijn vijf verschillende categorieën: flora en fauna, landschap, bezoekers, gebouwen en vrij onderwerp. 
  4. Rozen FEEST picknick: op 11/6 van 12 tot 18 u. in en rond de rozentuin. Je kan een eigen picknick meebrengen of er een bestellen. Je moet wel komen in feestkledij. Zie onderstaande link.
  5. Boek Rivieren hof – Parkgeheimen: zie hiervoor het eerder verschenen artikel https://www.gazetvandeurne.be/2023/05/10/rivierenhof-viert-100ste-verjaardag-met-een-prachtig-boek/
  6. 100 jaar Rivierenhof-items: wie graag een voorwerp van zijn favoriete park wil hebben kan kiezen uit: fiets- of draagtas, drinkbus, kinderpet, lunchdoek, picknickdeken, picknickstoel en stormparaplu. Zie onderstaande link.
  7. Dan is er nog Expeditie Rivierenhof: een doe-boek om zelf leuke, uitdagende mooie en interessante plekjes te leren kennen. Met doe-opdrachten, spelletjes, weetjes, raadsels en tips. Er is ook een kinderuitgave. Boek is verkrijgbaar van 1/7 tot 31/12. Zie onderstaande link.

Meer info: https://winkel.tickets.100jaarrivierenhof.be/selection?_ga=2.60975976.59010359.1683918711-726934462.1683634504

Foto boven: (vlnr) directeur PGRA Peter Verdyck, provinciaal gedeputeerde Myriam Colson, oud-brigadier Luc Van Loon, publiekswerker Rivierenhof Stella Van Hofstraeten (beiden hebben aan het boek gewerkt), provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens.

Foto onder: drie telgen van de familie Cogels: (vlnr) Graaf Roland Le Grelle, Thierry Cogels en zijn echtgenote Marie-Pascale Vicentelli.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h N
Humidity: 94%
Pressure: 1013.21mbar
UV index: 0

(advertenties)