Select Page

Nieuwe lokalen voor de scouts

Nieuwe lokalen voor de scouts

De scouts van de 88ste Scouts Pius X krijgen nieuwe lokalen. De oude lokalen waren dan ook volledig uitgeleefd. Of is het ‘uitgespeeld’?

De leden van de 88ste Scouts Pius X, gelegen aan de Peter Benoitlaan, kunnen tevreden zijn. De huidige lokalen zijn niet echt in orde meer. Maar daar komt weldra verandering in. Want het heem gaat op de schop. Eerst wordt de oude infrastructuur afgebroken en dan kan de bouw van nieuwe lokalen aanvangen. Het district Deurne geeft hiervoor een toelage van € 315.000. Ook de scouts doen een stevige duit in het zakje. Quinten D’eer van het bouwteam vertelt: “Wij hebben de voorbije jaren een mooie spaarpot bijeen gespaard. De rest hebben we vooral verzameld door renteloos te lenen bij ouders en sympathisanten. Mensen die ons wilden steunen konden een figuurlijke steen kopen in onze ‘Wall of Fame’. Zo kunnen we zelf € 150.000 inbrengen.

Districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach (N-VA) is tevreden. Zij voegt er nog aan toe: “Het district wil het gedeeld gebruik van de lokalen met andere verenigingen aanmoedigen. Daardoor ontstaat er meer sociale controle en zijn er verschillende partners die het onderhoud van het gebouw en de omliggende terreinen op zich kunnen nemen.” Momenteel is er een samenwerking uitgewerkt tussen de scouts en Gekkoo vzw en lopen er onderhandelingen met een sportclub.

Quinten D’eer voegt er nog aan toe: “Wij zijn de enige scouts in Deurne zonder wachtlijst. Alle kinderen tussen 6 (= eerste leerjaar) en 18 jaar zijn welkom.

(Foto: Alain Hoeckx)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)