Select Page

De Gehavenden

De Gehavenden

Lezer Erik Biesemans trekt er in zijn vrije tijd vaak op uit. Als een toerist in eigen streek ontdekt hij vaak mooie hoekjes in Deurne en omstreken.

Je hoeft niet altijd ver te reizen om pittoreske hoekjes te ontdekken. Dat bewijst Erik Biesemans met zijn fietstochtjes en wandelingen. Enkele dagen geleden trok hij er op uit in zijn ‘achtertuin’, in het Rivierenhof om precies te zijn. Daar zag hij in het grasveld tegenover kasteel Sterckshof een bijzonder kunstwerk staan: vijf getorste en enigszins verroeste zuilen. Hij vroeg zich af wie de schepper was. Gazet van Deurne wilde graag voor Erik Biesemans uitvlooien wie het betreffende werk had gemaakt.

Communicatieverantwoordelijke van de Antwerpse provinciale groendomeinen Anouche De Keyzer kent uiteraard het antwoord. De Keyzer: “De beeldengroep aan de Cornelissenlaan, naast het kasteel Sterckshof, heet ‘De Gehavenden’. Het kunstwerk in cortenstaal is gemaakt in 2005 door beeldhouwer Jan Frank Demeulemeester. De kunstenaar leefde van 1960 tot 2005. Hij ligt begraven op het Schoonselhof. Het werk is een bruikleen uit de centrale provinciale kunstcatalogus.” Tot slot gaf Anouche De Keyzer nog een mooie quote van de kunstenaar mee: “Geloven in de liefde is geloven in de eeuwigheid”.

(Foto: Karin Thiers)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)