Select Page

Herfst 2019

Herfst 2019

Het was vandaag een mooie zondag dus vele mensen trokken naar buiten om een wandeling te maken.

Wie vandaag in een park of een bos ging wandelen kon volop genieten van de natuur in herfsttooi. De bladeren van de bomen verkleuren. Dat heeft te maken met de nakende winter. De boom beschermt zich tegen de barre tijden door de bladeren te laten vallen. Maar voor hij de bladeren afstaat, zal de boom een deel van het bladgroen recupereren en elders in de takken of stam opslaan. De bladeren verkleuren dan geel tot oranje. Tijdens deze herfst lijken bij sommige bomen de bladeren een rode schijn te vertonen. Dat komt veel voor in Noord-Amerika of Nieuw Zeeland en minder in Europa. De rode verkleuring is een reactie op de vaak nog felle herfstzon. Misschien het gevolg van het prima nazomerweer?

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)