Select Page

Waarom Deurne, Borgerhout extra muros en Berchem Groenenhoek vol goudsbloem zal staan

Waarom Deurne, Borgerhout extra muros en Berchem Groenenhoek vol goudsbloem zal staan

Volgende zomer zal de goudsbloem volop groeien en bloeien in Deurne en omgeving. En dat is niet toevallig.

Dat er volgende zomer opmerkelijk meer goudsbloem zal groeien in Deurne, Borgerhout extra muros en Berchem Groenenhoek is te danken aan de buurderijen. Elke buur die de voorbije of deze week een bestelling deed of doet, kreeg of krijgt een zakje zaad cadeau. Volgens de buurderijverantwoordelijke is het een teken van appreciatie dat de buren zich engageren in een systeem waarbij de boer ‘loon naar werk’ krijgt. En de buur verzekerd is van gezond en veilig voedsel.

De goudsbloem is een eenjarige plant met oranje bloemen die 30 tot 40 cm groot wordt. De bloemen kunnen worden aangewend in soepen of salades. Van de plant wordt ook zalf gemaakt die wondsamentrekkend, huidherstellend en desinfecterend werkt. Wie die zalf wenst te gebruiken kan die eveneens op de buurderij bestellen bij ambachtelijke producent Mirabella’s Botanicals, die maandelijks langskomt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)