Select Page

Aandacht voor Oekraïne aan het Vredesmonument

Aandacht voor Oekraïne aan het Vredesmonument

Op de voorbije zitting van de districtsraad dienden de raadsleden Manal Toumi, Kristof Vissers en Abdelaziz El Fadili (allen PVDA) een voorstel in tot motie voor een ‘Vredesbijeenkomst’ aan het Vredesmonument op het Wim Saerensplein.

Districtsraadslid Kristof Vissers geeft meer uitleg: “In Deurne  hebben we zowel een grote  Oekraïense als Russische gemeenschap, gewone mensen, gewone burgers die geen  oorlog willen. Daarnaast komen ook steeds meer vluchtelingen aan in Deurne. Ook zij willen geen oorlog. We moeten deze mensen ondersteunen, een hart onder de riem steken, maar vooral samen brengen om aan te tonen dat vrede primeert. Deurne is hiervoor het ideale district, aangezien wij op het Wim Saerensplein een vredesmonument hebben.”

Ondanks dat de motie niet werd aanvaard, viel het voorstel niet in dovemansoren. En dus organiseren de ‘De Vrienden van het Vredesmonument’ samen met de districtsraad van Deurne nu maandag 21 maart om 18u. – de internationale dag tegen racisme – een aandachtsmoment voor Oekraïne. Frank Geudens, voorzitter van ‘Vrienden van het Vredesmonument’, onderlijnt het belang: “Het Vredesmonument aan het Wim Saerensplein benadrukt het belang van vrede, hier en overal in de wereld. Een boodschap die we zeker voor en naar de jongeren uitdragen. Iedereen is welkom.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)