Select Page

Stuk muur van kasteel Boekenberg is afgebroken

Stuk muur van kasteel Boekenberg is afgebroken

Kasteel Boekenberg in het gelijknamig domein wordt voorbereid op een nieuwe functie. Het kasteel wordt een cohousing. De werkzaamheden zijn bezig.

Kasteel Boekenberg in Deurne Zuid krijgt een nieuwe functie. In het verleden was het al een woonst van een welgesteld zakenman, een hotel, een home voor ouderen en een tehuis voor jongeren. Nu wordt het kasteel verbouwd tot een cohousing met negen wooneenheden. Als eerste ingreep is een aannemer begonnen met het verwijderen van het asbest dat overal in het pand is terug te vinden. Maar de aannemer is ook al met afbraak begonnen. Dat zag buurtbewoner Pit De Bens op zijn dagelijkse wandeling. De Bens: “Aan de rechtervleugel is er een soort van aanhangsel. Ik zag dat werklieden daar een deel van een muur hebben verwijderd. Nu ligt er een groot zeil over.”

Steven D’Haens van de vzw Symbiosis begeleidt het proces van de transformatie van het kasteel. Hij bevestigt dat een aannemer bezig is met het asbest. De afbraak van een deeltje muur aan de westelijke uitbouw is gepland. D’Haens: “De muur wordt afgebroken tot op een meter maar daarna weer opgebouwd. De werkzaamheden verlopen volgens plan en zijn op voorhand met de betrokken diensten doorgenomen.”

We vroegen ook een reactie aan de dienst Monumentenzorg van de stad Antwerpen. De medewerkers werken van thuis uit en zijn enkel schriftelijk bereikbaar. Op onze vraag per e-mail, kwam een automatisch antwoord: “Wij hebben uw mail goed ontvangen. Wij trachten u binnen de 21 dagen een antwoord te bezorgen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)