Select Page

Door de wind, door de regen … naar Glasgow

Door de wind, door de regen … naar Glasgow

Beste lezers,

Tijdens de coronaperiode lag alles stil. Alles? Neen, de klimaatopwarming ging gestaag verder, zich niets aantrekkend van de pandemie. Het voorbije jaar werd gekenmerkt door extreme weersomstandigheden: droogte, hitte, stortregens,… met overstromingen, bosbranden, smeltende gletsjers,… als resultaat. Zelfs ons eigen land werd niet meer gespaard.

Begin november gaat in Glasgow een klimaattop van de Verenigde Naties door. De deelnemende landen werken klimaatmaatregelen, die in 2015 in Parijs werden vastgelegd, verder uit. ‘Grootouders voor het Klimaat’ is een onafhankelijke beweging van mensen met een aantal levensjaren op de teller. Mensen die ageren voor bindende en afdwingbare doelstellingen en maatregelen met jaarlijkse doelstellingen tot 2050. De grootouders zullen in de laatste week van oktober met een delegatie opstappen van Edinburgh naar Glasgow. Om de onderhandelaars aan te moedigen doeltreffende keuzes te maken en sturend en krachtig op te treden. Een ‘March for the future’.

Mijn vrouw Christel en ik zullen meestappen omdat wij een leefbare wereld willen doorgeven aan de volgende generaties. Het belooft geen pretje te worden want in die periode regent het in Schotland haast dagelijks. Jullie kunnen ons hierbij steunen: Grootouders voor het klimaat biedt (digitale) steunkaarten aan: 10 euro per kaart. Als jullie willen, kunnen jullie een bijdrage storten op rekening BE29 5230 8107 1564 van Grootouders voor het Klimaat met vermelding ‘sponsoring Klimaattocht Glasgow’. En ik engageer mij om regelmatig verslag van de tocht uit te brengen in Gazet van Deurne.

Bedankt,

Wilfried

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)